Top
 
 
 
 
Contact

Duurzaamheid

In de selectie van producenten worden verschillende overwegingen van maatschappelijk belang meegenomen. Zo werken wij uitsluitend met leveranciers die expliciet bevestigen geen gebruik te maken van kinderarbeid; en tevens goede maatregelen treffen om op een zo milieuvriendelijke wijze te produceren. In samenwerking met onze producenten hebben we op het gebied van kantoormachines diverse initiatieven die bijdragen aan een duurzame wereld. Enkele concrete voorbeelden hiervan:

Het ECOSYS-concept
Het ECOSYS-concept van onze producent Kyocera staat centraal in de milieustrategie. ECOSYS werd in 1992 geïntroduceerd en combineert milieu-efficiëntie met economische efficiëntie. Dit werd gerealiseerd door technologie met duurzame componenten te ontwikkelen, aangevuld met energiebesparende, stille en schone technologie en minimalisering van het gebruik van chemische stoffen. Kyocera heeft wereldwijd talrijke octrooien geregistreerd voor zijn milieuactiviteiten, waaronder de ECOSYS-technologie, energiebesparende technologie en schone technologie.

Milieuvriendelijk printen met inkjet
Met de nieuwe innovatie zakelijke inkjetprinters van Epson wordt tot 96% minder energie verbruikt en tot 99% minder afval geproduceerd ten opzichte van traditionele printoplossingen. In CO²-uitstoot reduceer je 92% en er komt geen ozongas vrij.
Daarnaast is deze nieuwe manier van documentverwerking tot 3,5 keer sneller dan laserprinters. Er hoeft dus niet gekozen te worden tussen een schonere planeet of betere bedrijfsresultaten, dit gaat hand in hand.

Unieke Eco-hybride multifunctional
Dé ecologische printoplossing; het unieke multifunctionele systeem dat conventioneel zwart-wit printen combineert met eco printen, waarbij de toner wordt gewist, zodat het papier kan worden hergebruikt. Dit vermindert het papierverbruik, wat leidt tot een vermindering van de CO2-uitstoot.

Milieucertificeringen
Deze inzet voor de ontwikkeling van milieugerichte technologie heeft ertoe geleid, dat vele apparaten van producent Kyocera erkende milieucertificeringen hebben gekregen, waaronder:


BSI: ISO 14001-certificaat voor beste milieupraktijken
Energy Star: een keurmerk voor energie-efficiënte producten zoals printers, multifunctionals, beeldschermen en pc’s
Blaue Engel: het meest prestigieuze Duitse milieukeurmerk voor kantoorproducten
Nordic Swan: een Zweeds milieukeurmerk; producent Kyocera was de eerste printerproducent die dit keurmerk ontving
Eco Leaf: een Japans programma voor milieu labeling
Eco Mark: een Japans keurmerk voor producten die de milieu-impact in het dagelijkse leven aanzienlijk verlagen

Reduceren
Initiatieven als de Europese richtlijn inzake afgedankte elektronische en elektrische apparatuur (WEEE) hebben producenten gedwongen na te denken over: het reduceren van afval dat wordt geproduceerd; het veranderen van huidige gedragspatronen; het bevorderen van duurzame ontwikkeling; en het kweken van een voorkeur voor hergebruik of recycling.

Hergebruik
Delo verzamelt herbruikbare onderdelen uit ingezamelde multifunctionals (MFP’s) en gebruikt deze voor reparaties en onderhoud. Herbruikbare onderdelen worden eerst zorgvuldig gereinigd en volgens strikte kwaliteitscontroles geïnspecteerd. Pas dan worden ze als onderhoudsonderdelen beschikbaar gesteld.

Recyclen
Daarnaast worden ook gerecyclede materialen ingezet bij de productie van kantoormachines die door Delo worden geinstalleerd. De behuizing wordt bijvoorbeeld vervaardigd uit gerecyclede hars van plastic drankflessen en de verpakking wordt gemaakt van pulp dat afkomstig is van kringlooppapier. Om het recyclen van haar producten te bevorderen labelt producent Kyocera haar onderdelen met de naam van de grondstof.

We informeren u graag over de diverse mogelijkheden bij het maken van een milieubewuste keuze te maken! Laat uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!

Naam contactpersoon*

Bedrijfsnaam*

Telefoonnummer*

E-mailadres*

Opmerkingen

Gegevens

Delo BV
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer 0413-273 055
Fax 0413-274 265
Technische Dienst 0413-728 655
Whatsapp 06-53 30 95 79
E-mailadres info@delo.nl
BTW nummer NL822611272B01
KvK Den Bosch 50.18.49.62
Openingstijden
Ma - Vr 08.00 - 17.30
Zaterdag Op afspraak
Route

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06-53 30 95 79.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

Aanhef *

Voornaam *

Achternaam *

Bedrijf *

Functie *

Telefoon *

E-mail *

Opmerking

Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.