|

Binnenlucht tot vijf keer vervuilder dan buitenlucht

Waarom zou je de binnenlucht moeten reinigen?

Wist je dat de lucht in je kantoor of huis tot vijf keer meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht? Het is geen verrassing dat deze verontreinigde deeltjes in de binnenlucht verantwoordelijk zijn voor de helft van alle ziektes, volgens onderzoek. Gelukkig kun je hier iets aan doen: reinig je binnenlucht!

Het reinigen van de lucht in je huis of kantoor kan gemakkelijk worden bereikt met Fellowes® luchtreinigers. Deze innovatieve apparaten verwijderen tot 99.97% van de verontreinigde luchtdeeltjes tot 0.3 micron veilig, dankzij het geavanceerde 4-fasen reinigingssysteem. Maar er zijn ook andere manieren om het aantal verontreinigde luchtdeeltjes te verminderen.

Vaak voorkomende luchtverontreiniging:

  • Rondzwevend stof: Stof is niet zomaar iets onschuldigs. Het kan duizenden levende stofmijten bevatten, die op hun beurt dagelijks tientallen fecale pellets in de lucht verspreiden.
  • Allergenen: Pollen, huisstofmijt en schimmels behoren tot de meest voorkomende allergenen. Een allergie kan leiden tot verschillende symptomen, van een loopneus tot huiduitslag, en kan de zintuigen irriteren.
  • Virussen: Een kubieke meter lucht kan tot 15.000 griepvirussen bevatten. Het is geen verrassing dat ziek naar het werk gaan een aanzienlijk deel van de luchtverontreiniging op kantoor veroorzaakt.
  • Kantoorchemicaliën: Chemicaliën zoals die uit lijmen, stiften, toners en inkten kunnen na verloop van tijd vergelijkbare symptomen veroorzaken als wanneer je formaldehyde inhaleert.
  • Huidschilfers van huisdieren: Een verwachte 10% tot 15% van de bevolking kan allergisch zijn voor dieren. Zelfs als het huisdier kort haar heeft, kan het nog steeds allergenen verspreiden die de binnenlucht vervuilen.

Waar komt deze luchtverontreiniging vandaan?

  • Meubilair: Wanneer kantoormeubilair en gestoffeerde stoelen slijten, komen er chemische dampen vrij die vaak formaldehyde bevatten, wat irritatie aan ogen en luchtwegen kan veroorzaken.
  • Ventilatiesysteem: Centrale airconditioningsystemen kunnen schimmels, meeldauw en andere soorten bacteriën verspreiden, waardoor de luchtkwaliteit wordt aangetast.
  • Tapijt: Vuil, pesticiden en andere giftige stoffen kunnen zich ophopen in tapijten, wat resulteert in onzichtbare luchtverontreiniging.
  • Bacteriën op het bureau: Werkplekken kunnen een broedplaats zijn voor bacteriën, wel 100 keer meer dan een keuken. Dit wordt nog meer wanneer er aan het bureau gegeten wordt.

Het reinigen van de lucht in je kantoor of huis is essentieel voor een gezondere leef- en werkomgeving. Bewustwording is de eerste stap naar het verbeteren van de luchtkwaliteit in de binnenruimtes.

Vergelijkbare berichten