Top
 
 
 
 
Contact
Storing?

Meer over koffie!

Met de prachtige volautomatische koffiemachines van Delo zetten veel van onze klanten elke dag heerlijke koffie. Gemak, snelheid en kwaliteit. Dat is wat werkend Nederland wil en gewend is. Nederlanders drinken gemiddeld 8 kilo!! koffie per persoon per jaar. Maar hoe wordt koffie eigenlijk gedronken in andere landen? Zijn er andere koffieculturen naast hoe wij ons Nederlandse bakkie drinken?

Italie

 

Italianen drinken hun ‘espresso’ doorgaans terwijl ze aan de koffiebar staan. Ze bestellen een shot espresso en krijgen zo de energie om de dag goed te beginnen. In de ochtend wordt er daarnaast tot een uur of 11 nog cappuccino gedronken met verse melk. Als je na dit tijdstip nog cappuccino bestelt dan hebben ze direct door dat je een toerist bent! Italianen consumeren ongeveer 5,6 kilo koffie per inwoner, per jaar.

Groot Brittannië

 

De Britten drinken nog altijd liever een kop thee dan aan een kop koffie. De ‘afternoon tea’ is een bekende traditie in Groot Brittannië. Vroeger werd thee vooral gedronken door de rijke hogere klassen omdat thee erg duur was. Uiteraard is dit volledig veranderd en is thee voor iedereen en overal beschikbaar. Koffie heeft nog een lange weg te gaan in Groot-Brittannië. Ongeveer 2,3 kilo koffie per inwoner, per jaar wordt geconsumeerd door de Britten.

Duitsland

 

Duitsers zijn echte koffiedrinkers en op dat gebied vergelijkbaar met Nederland. In Duitsland wordt zo’n 6 kilo koffie per inwoner per jaar gedronken. Zwart, met melk, met suiker, sterk, slap, warm of chilled en op elk moment van de dag. Overal op kantoor en thuis staan professionele koffiemachines met bonen of capsules.

Verenigde Staten

 

Ook de Amerikanen houden van koffie. Op elke hoek van de straat is wel een koffietentje te vinden waar de Amerikaan voor zijn werk een beker koffie to-go kan halen. Ook in restaurants vloeien de liters (filter)koffie. Vaak betaal je voor het 1e kopje koffie en kun je je beker daarna gratis laten vullen! En de Amerikanen zijn ook hip! Cappuccino, IJskoffie, siroopjes en lattes, het is niet aan te slepen! Wat wel opvalt is dat het gemiddelde koffiegebruik van de Amerikaan redelijk laag is. Ongeveer 4 kilo per inwoner per jaar.

Top 5 koffiedrinkende landen

 

Waar wordt het meeste koffie gedronken per inwoner per jaar?

Dan moeten we toch gaan kijken naar Noord-Europa, waarbij Nederland de top 5 mooi afsluit:

  1. Finland 13,4 kilo
  2. Noorwegen 11,6 kilo
  3. IJsland 9,0 kilo
  4. Denemarken 8,7 kilo
  5. Nederland 8,4 kilo

Meer informatie over koffie? Onze barista’s vertellen je graag meer over koffie en alles wat daarbij komt kijken! Bel 0413-273055 of mail naar info@delo.nl.

Button: Ik wil meer weten!

Gegevens

Delo BV
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer 0413-273 055
Fax 0413-274 265
Technische Dienst 0413-728 655
Whatsapp 06-53 30 95 79
E-mailadres info@delo.nl
BTW nummer NL822611272B01
KvK Den Bosch 50.18.49.62
Openingstijden
Ma - Vr 08.00 - 17.30
Zaterdag Op afspraak
Route

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06-53 30 95 79.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

  Aanhef *

  Voornaam *

  Achternaam *

  Bedrijf *

  Functie *

  Telefoon *

  E-mail *

  Opmerking

  Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.