|

Duurzaam: hergebruiken waterfiltercartridges

Bij Delo zetten we ons in voor duurzaamheid en milieuvriendelijke oplossingen. Een prachtig voorbeeld hiervan is ons partnerschap met BWT Water+More en hun innovatieve ‘Filter Reuse Project’. Dit project stelt ons in staat om plastic afval drastisch te verminderen door gebruikte waterfiltercartridges te recyclen en opnieuw te gebruiken.

Wat is het Filter Reuse Project?

Het ‘Filter Reuse Project’ van BWT is gericht op het hergebruiken van gebruikte waterfiltercartridges. Dankzij dit initiatief kan tot wel 99% van de materialen van deze cartridges opnieuw gebruikt worden. Deze samenwerking onderstreept onze toewijding aan duurzaamheid en het verantwoord gebruik van grondstoffen.

Hoe werkt het?

Het recyclingproces van filtercartridges is ontworpen voor maximale efficiëntie en minimale verspilling. Eerst wordt de filterbehuizing gescheiden van de ionenwisselaarhars in een speciaal ontwikkelde ‘cutting cartridge station’ in de BWT-fabriek in Mondsee, Oostenrijk. Vervolgens worden de gescheiden componenten verzameld en verwerkt. Een deel van de ionenwisselaarhars wordt gebruikt voor nieuwe cartridges, terwijl het plastic wordt verwerkt tot granulaat voor gerecyclede producten zoals plastic folies, vuilnisbakken en tuinstoelen. Slechts het gaas van de cartridge eindigt als restafval, waardoor bijna alle materialen opnieuw worden gebruikt.

Wat betekent dit voor jou?

Als klant van Delo hoef je niets te doen. Wij nemen de volledige verantwoordelijkheid voor het inzamelen van de gebruikte filtercartridges en zorgen ervoor dat dit bij BWT Water + More terecht komt. Dit project past bij onze duurzame bedrijfsvoering en zorgt voor het verder verminderen van onze ecologische voetafdruk.

Bij Delo zijn we trots op onze inzet voor een duurzame toekomst. Door samen te werken met BWT en deel te nemen aan het ‘Filter Reuse Project’, dragen we actief bij aan de vermindering van plastic afval en ondersteunen we de circulaire economie. Dit betekent niet alleen minder afval, maar ook een efficiënter gebruik van grondstoffen.

Vergelijkbare berichten