Top
 
 
 
 

Aangenaam. Mijn oorsprong ligt in het Bourgondische Brabant, en wel in de plaats Uden. Met het ondertekenen van de oorkonde door Graaf van Gelre in 1190 vestigde ik mijn naam. De naam Uthen heeft een Germaanse oorsprong en betekent ochtendgloren. Vandaag geef ik opnieuw mijn naam, aan koffie met karakter.

Vindingrijk, energiek, subtiel, extravert & elegant zijn een aantal van mijn karaktereigenschappen. Ze zijn vertaald naar koffie met smaak. Daarmee haal ik het maximale uit mijzelf en geef ik het door aan jou. Zodat jij je goed voelt, goed doet en geniet.

 

Ricolt Uthen

Soms wil ik net anders zijn! De uitgesproken smaak en mijn positieve energie komen terug in deze krachtige espresso, rond en robuust. Je ervaart een combinatie van citrus en fruit gecombineerd met chocoladetinten. Laat je meenemen in een verrassende smaakexplosie!

Deze robusta blend heeft al effect zodra de eerste druppel in je kopje uiteenspat en een aardse geur verspreidt met hout-, kruiden- en cacao-achtige tonen. De rijke body zorgt ervoor dat je je sterker voelt na iedere slok.

Energie voor tien. Dat is mij niet onbekend en dat gevoel wil ik met je delen. Voel de energie bruisen door je lijf. De robusta zorgt voor een mooie volheid en fijne aardse tinten. Het sterke, karaktervolle Sumatra zorgt voor hout-, kruiden- en cacao-achtige tonen.

Dat ene detail, die kleine verandering, een minuscuul verschil; niets ontgaat mij. Een licht, fris zuurtje zet ook al jouw zintuigen op scherp. De smaak van deze 100% arabica koffie is toegankelijk en heerlijk voor ieder moment.

Ik ben goed in het vinden van oplossingen en een goede mix. De robusta zorgt voor volheid en de sterke, karaktervolle Sumatra zorgt voor hout-, kruiden- en cacao-achtige tonen. In mijn karakter vind je een koffie met weinig zuren en een aangename milde smaak.

Ik zit nooit stil en blijf ontwikkelen. Voor deze smaak ben ik op zoek gegaan naar de ideale samenstelling. Daardoor is de smaak herkenbaar en mild. Een melange die vrij makkelijk te drinken is en toch body en textuur meegeeft.

Ik wil maar één richting op: vooruit. Deze ijzersterke wil heb ik weten te vangen in een uitgebalanceerde mix van koffiemelanges. Romig, met chocoladetonen. De smaak van versgezette koffie komt hierbij dicht in de buurt. Geen concessies, perfect in evenwicht.

Ik ben sierlijk en verfijnd. Het aroma van een vleugje mokka prikkelt je reukorgaan en doet daarmee een ware belofte aan je mond. De tonen van mokka gecombineerd met een gracieuze body en de juiste dosis zuren, zorgen voor een levendige smaakbeleving. Dit is koffie drinken in stijl!

Ik verras je graag, op een subtiele manier. De lichtgebrande 100% arabica boon geeft precies de juiste dosis aroma’s af. Brazilië, Guatemala en Colombia spelen in deze melange de hoofdrol en zorgen voor een milde smaak met tonen van noten en chocolade. Om deze blend meer power te geven, heb ik Kenia en Ethiopië toegevoegd; deze zijn wat zuurder van oorsprong, zoals citrus en fruit, rood fruit en tropisch fruit. Deze crémekoffie heeft een bijzonder laag cafeïnegehalte en is voorzien van het keurmerk Fairtrade.

De perfecte combinatie van de juiste koffiemachine en ingrediënten zorgt voor de beste koffie. Afgesteld op jouw smaak! We adviseren graag over de diverse machines en mogelijkheden om de beste koffie te schenken.

Sluiten Sluiten

  Aanhef *

  Voornaam *

  Achternaam *

  Bedrijf *

  Functie *

  Telefoon *

  E-mail *

  Opmerking

  Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.

  Aanmelden voor onze nieuwsbrief

  Ontvang de scherpste acties, informatie over nieuwe producten en couponcodes voor leuke cadeaus in jouw mailbox!