Voldoet jouw printer aan de AVG?

Ben jij er zeker van dat jouw printer of multifunctional voldoet aan de vereisten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)? We leven in een tijdperk waarin gegevensbescherming een topprioriteit is geworden voor bedrijven van elke omvang. Het is cruciaal om ervoor te zorgen dat niet alleen je digitale systemen, maar ook je fysieke apparaten zoals printers en multifunctionals (MFP’s) voldoen aan de vereisten van de AVG.

Sinds 25 mei 2018 is de AVG van kracht, ter vervanging van nationale wetgevingen zoals de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). De AVG is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens, wat betekent dat elk stukje informatie dat kan worden gebruikt om een individu te identificeren onder deze wet valt. Dit omvat namen, adressen, e-mails, BSN-nummers, bankrekeningnummers en meer.

Het niet naleven van de AVG kan ernstige gevolgen hebben voor jouw bedrijf. Je loopt het risico op boetes tot 4% van je jaarlijkse omzet of €20 miljoen, afhankelijk van welk bedrag hoger is. Bovendien kan het leiden tot aanzienlijke imagoschade voor je organisatie. Het beschermen van de persoonsgegevens van je klanten en werknemers moet daarom een topprioriteit zijn.

Maar hoe zit het met de beveiliging van jouw printer of multifunctional? Hier zijn enkele belangrijke punten om te overwegen:

Het is essentieel om technische en organisatorische maatregelen te treffen om ervoor te zorgen dat gegevens op een veilige manier worden verwerkt, zowel elektronisch als op papier. Neem geen risico’s als het gaat om gegevensbescherming. Zorg ervoor dat jouw printer of multifunctional voldoet aan de vereisten van de AVG en bescherm de gegevens van je bedrijf en je klanten.

Wil je meer weten over hoe je de beveiliging van jouw printer of multifunctional kunt verbeteren? Neem dan contact met ons op voor meer informatie en advies.

Vergelijkbare berichten