Top
 
 
 
 
Contact
Storing?

Blog

27 maart 2020

6 tips voor jouw medewerkers met een kantoor aan huis! 

Door: Specialist Paul Camps

Ineens werkt een groot gedeelte van alle medewerkers thuis. Erg fijn als er ook vanuit huis doorgewerkt kan worden. Zo staat het bedrijf niet stil en kan er doorgewerkt en ontwikkeld worden. Als adviseur kom ik dagelijks bij bedrijven om volledige kantoren en werkplekken te creëren. Ook een zitinstructie per medewerker wordt hierin meegenomen. Want gezond werken vinden we allemaal belangrijk.

Nu onze kantoren naar huis zijn verschoven, is het juist nu ook erg belangrijk om medewerkers “in shape” en fit op hun werkplek te laten werken. Daarom deel ik 7 handige tips voor jouw medewerkers met een kantoor aan huis!

To do’s

Op kantoor werken we soms met 2 computerschermen of een groot memobord voor notities, thuis kan dat ook gemakkelijk! Natuurlijk kun je een memobord of prikbord aanschaffen, maar denk ook bijvoorbeeld aan post-it’s die je gemakkelijk op een muur of kastdeur kunt hangen. Er zijn verschillende extra klevende versies te verkrijgen die voordelig en handig zijn!

De juiste zithouding en de 90 graden regel

Een goede zithouding is belangrijk om fit te blijven. Gebruik je een huiskamerstoel? Leg dan kussens op de zitting totdat je de juiste hoogte t.o.v. de tafel hebt. Let hierbij op dat de leuning van de stoel (indien aanwezig), dezelfde hoogte heeft als de tafel. Zorg ervoor dat de boven- en onderarm een hoek maken van 90 graden.

Creëer rust door de kunst van het opbergen

Clean desk? Ook thuis! Het is niet alleen hygiënisch, maar dit geeft ook rust. Door papieren niet op te stapelen maar te ordenen, pennen niet overal te laten slingeren en documentatie bij elkaar te plaatsen creëer je rust in je hoofd. Er zijn verschillende voordelige opbergers waarmee je eenvoudig een werkplek kan maken waar veel prettiger wordt gewerkt.

Voorkom nekklachten

Heel de dag naar beneden kijken of juist omhoog geeft nekklachten en later ook rugklachten. Gebruik je een laptop? Dan is het aan te raden om deze alleen als scherm te gebruiken. Zet de laptop op een handige laptopstandaard, of maak een stapel van een aantal boeken! De bovenkant van het scherm moet op ooghoogte komen. Gebruik daarbij een los toetsenbord en muis.

Beweging

Er zijn nu geen meetings om naartoe te lopen en alles is online. Sta daarom regelmatig even op. Je moet in beweging blijven!

Drink!

Wat wil je drinken? Even voor collega’s koffie halen of je waterflesje bijvullen doen we op dit moment niet. Daardoor vergeet je misschien soms te drinken terwijl het erg belangrijk is om gezond én scherp te blijven. Wat je kunt doen is een timer zetten zodat je even wat drinken gaat halen. Natuurlijk kun je ook een flesje water op je thuiswerkplek plaatsen maar het is ook gezond om gewoon even te lopen voor een glaasje water of bakje koffie.

Meer weten en benieuwd naar de mogelijkheden bij Delo? Neem contact met me op, ik adviseer je graag op basis van jouw (thuis)situatie of bekijk onze thuiswerkplek combinatie actie op de onderstaande webpagina van Delo. Hier geven we, ook met video’s, nog aanvullend advies over het instellen van je werkplek!

kantoorinrichting.delo.nl/thuiswerkplek

Gegevens

Delo BV
Industrielaan 24 5406 XC Uden
Postbus 116 5400 AC Uden
Telefoonnummer 0413-273 055
Fax 0413-274 265
Technische Dienst 0413-728 655
Whatsapp 06-53 30 95 79
E-mailadres info@delo.nl
BTW nummer NL822611272B01
KvK Den Bosch 50.18.49.62
Openingstijden
Ma - Vr 08.00 - 17.30
Zaterdag Op afspraak
Route

Direct contact

WHATSAPP

Stel uw vraag via WhatsApp!
Tel. 06-53 30 95 79.

Chat
Start met chatten
>
Sluiten Sluiten

  Aanhef *

  Voornaam *

  Achternaam *

  Bedrijf *

  Functie *

  Telefoon *

  E-mail *

  Opmerking

  Ik heb het Privacy- en Cookiebeleid gelezen en ga hiermee akkoord.